ДІЯЛЬНІСТЬ ЦЕНТРУ
КАЛЕНДАР ПОДІЙ
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
КУРСИ ВАЛЮТ
???? ???????? ?????? ?? ??????
АРХІВ НОВИН



Березень 2024 (11)
Лютий 2024 (18)
Січень 2024 (2)
Грудень 2023 (3)
Листопад 2023 (9)
Жовтень 2023 (9)

УВАГА!


Категорiя: ---       Дата: 20-08-2021, 10:33      

Увага! Для участі слухачів у підвищенні кваліфікації за дистанційною формою навчання необхідно ознайомитись з Інструкцією!

Завантажити Інструкцію для участі слухачів у підвищенні кваліфікації за дистанційною формою навчання 


«Актуальні питання проходження державної служби»


Категорiя: ---       Дата: Сьогодні, 14:33      
«Актуальні питання проходження державної служби»

  З 25 до 29 березня 2024 року в Сумському регіональному центрі підвищення кваліфікації проходить дистанційне навчання за загальною короткостроковою програмою «Актуальні питання проходження державної служби» для державних службовців місцевих державних адміністрацій.
  Метою програми є підвищення рівня професійної компетентності державних службовців з актуальних питань реалізації законодавства про державну службу та запобігання корупції, правового регулювання проходження державної служби, набуття умінь та навичок застосування корпоративної культури, захисту інформації та кібербезпеки в інформаційно-телекомунікаційних системах.
 Протягом навчання слухачі розглядають питання щодо проходження державної служби, адміністративно-правових заходів протидії корупції, культури ділового мовлення, корпоративної культури та інше.

 


"Ефективність ділових переговорів"


Категорiя: ---       Дата: 26-03-2024, 09:22      

"Ефективність ділових переговорів"

  25 та 27 березня 2024 року у Сумському регіональному центрі підвищення кваліфікації проходить навчання за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Ефективність ділових переговорів» для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування області.
 Метою програми є розвиток основних складових когнітивного, функціонального та інструментального компонентів професійної компетентності, які забезпечують здатність використовувати мистецтво переговорного процесу; формування ефективної стратегії ведення переговорів для досягнення цілей, оволодіння технікою проведення переговорів.
    Під час навчання розглядаються питання:

  • специфіка та особливості ведення переговорів;
  • робота з інформацією (SWOT – аналіз даних, опрацювання аргументів, робота з запереченнями, контр-аргументами);
  • технології досягнення своєї мети в переговорах: агресивне переконання другої сторони за технологією AIDA, м’яке переконання другої сторони за технологією SPIN, управління спротивом опонента, робота із запереченнями;
  • психологічний вплив в переговорах: психологічний пресинг, моббінг. Захист від психологічного тиску.

  Зі слухачами працює Троіцька Марина Євгенівна, старший викладач кафедри психології Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, психолог Всеукраїнської асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій.
     Обсяг програми навчання становить 10 годин (0,33 кредиту ЄКТС).


«Відкритість та прозорість діяльності органів влади – ключовий напрям державної інформаційної політики. Забезпечення права кожного на доступ до публічної інформації»


Категорiя: ---       Дата: 22-03-2024, 16:27      
«Відкритість та прозорість діяльності органів влади – ключовий напрям державної інформаційної політики. Забезпечення права кожного на доступ до публічної інформації»

  З 19 до 22 березня 202року у Сумському регіональному центрі підвищення кваліфікації проходило навчання за загальною короткостроковою програмою «Відкритість та прозорість діяльності органів влади – ключовий напрям державної інформаційної політики. Забезпечення права кожного на доступ до публічної інформації» для державних службовців, відповідальних за доступ до публічної інформації та оприлюднення інформації, структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій. 
  Метою програми є підвищення професійної компетентності державних службовців щодо основних принципів відкритості та прозорості органів публічної влади в умовах становлення інноваційного інформаційного простору, удосконалення умінь та навичок використання в професійній діяльності інструментів взаємодії державного органу з громадськістю.
   Протягом навчання розглядалися наступні питання:

  • основні напрями реалізації державної інформаційної політики в умовах воєнного часу;
  • інформаційна відкритість в контексті виконання законодавства про доступ до публічної інформації;
  • оприлюднення публічної інформації органами публічної влади як ключовий елемент забезпечення інформаційних прав громадян;
  • адміністрування особистих сторінок структурних підрозділів Сумської обласної державної адміністрації та районних державних адміністрацій на оновленому вебпорталі Сумської обласної державної адміністрації;
  • захист персональних даних відповідно до чинного законодавства;
  • дотримання суб`єктами владних повноважень рекомендацій щодо викладення інформації у форматах, що забезпечують доступність її сприйняття;
  • практичні аспекти оприлюднення інформації суб’єктами владних повноважень на офіційних сайтах та в соцмережах;
  • інформаційна безпека. Загальні вимоги з кібербезпеки при роботі з комп’ютерами в органах публічної влади, а також методи їх забезпечення.

  За результатами навчання усі учасники успішно склали тестування і отримали сертифікати про підвищення кваліфікації в обсязі 0,67 кредиту ЄКТС.
  Щиро дякуємо за співпрацю викладачам-практикам органів державної влади та колегам вищих навчальних закладів.


"Командна робота та взаємодія"


Категорiя: ---       Дата: 19-03-2024, 12:08      

"Командна робота та взаємодія"

  18 та 20 березня 2024 року у Сумському регіональному центрі підвищення кваліфікації проходить навчання за загальною короткостроковою програмою «Командна робота та взаємодія» для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування області.
   Метою програми є підвищення рівня професійної компетентності слухачів у налагодженні співпраці та партнерської взаємодії, формування навичок командної роботи в організації та ефективного управління нею, а також створення умови для командної взаємодії.
     Під час навчання розглядаються питання:

  • корпоративна етика та командна робота;
  • індивідуальні особливості комунікації;
  • причини виникнення конфліктів у колективі;
  • інструменти командної взаємодії.

  Зі слухачами працює Троіцька Марина Євгенівна, старший викладач кафедри психології Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, психолог Всеукраїнської асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій.
    Обсяг програми навчання становить 10 годин (0,33 кредиту ЄКТС).


Загальна професійна програма підвищення кваліфікації вперше призначених на посади в органах місцевого самоврядування (протягом року з дня їх призначення на посаду)


Категорiя: ---       Дата: 19-03-2024, 11:59      

Загальна професійна програма підвищення кваліфікації вперше призначених на посади в органах місцевого самоврядування (протягом року з дня їх призначення на посаду)

   З 18 березня 2024 року в Сумському регіональному центрі підвищення кваліфікації розпочалось дистанційне навчання за загальною професійною програмою підвищення кваліфікації для вперше призначених на посади в органах місцевого самоврядування (протягом року з дня їх призначення на посаду), 1-ша група.
   Метою програми є розвиток професійної компетентності посадових осіб, що складає основу управлінської компетентності (політико-правової, соціально-економічної, інформаційно-комунікативної, професійно-фахової) та засвоєння знань про реформування системи місцевого самоврядування в Україні, вироблення умінь та навичок щодо ефективного виконання завдань та посадових обов’язків, необхідних для професійного розвитку та забезпечення реалізації на регіональному рівні політичних, економічних та соціальних реформ, спрямованих на перетворення України в сучасну європейську країну.
   Під час навчання слухачі розглядають актуальні питання сьогодення, а саме:

  • конституційно-правові засади регіональної політики та місцевого самоврядування; проблеми публічної влади в Україні;
  • стратегічні пріоритети розвитку України: європейська інтеграція та національна безпека України;
  • стратегічне планування розвитку територіальних громад;
  • правове регулювання служби в органах місцевого самоврядування: актуальний стан та перспективи;
  • корупція як суспільне соціально-політичне явище: сутність, особливості прояву та шляхи подолання;
  • культура мовлення як складова адміністративної культури;
  • основні напрямки євроатлантичної інтеграції України тощо.

   Також в рамках професійної програми передбачено вибіркові модулі з урахуванням потреб слухачів:

  • організація діяльності посадової особи місцевого самоврядування;
  • ділова комунікація в професійній діяльності;
  • інноваційний провайдинг у team building.

«Використання стратегічних та кризових комунікацій у публічному управлінні»


Категорiя: ---       Дата: 19-03-2024, 09:05      
«Використання стратегічних та кризових комунікацій у публічному управлінні»

   З 18 до 19 березня 2024 року у Сумському регіональному центрі підвищення кваліфікації проходить навчання за загальною короткостроковою програмою «Використання стратегічних та кризових комунікацій у публічному управлінні» для державних службовців місцевих державних адміністрацій.
  Метою програми є формування та розвиток навичок використання антикризових стратегічних комунікаційних заходів органами державної та місцевої влади в умовах сучасних викликів та загроз з метою запобігання поглибленню кризових ситуацій та зменшення ризиків їх негативних наслідків.
    Протягом навчання розглядаються наступні питання:

  • типи і види криз у сучасному світі;
  • діагностика криз у процесах управління;
  • система антикризового управління та стратегічні комунікації;
  • управління ризиками та виходом з криз.

   Зі слухачами працює ЛЕБІДЬ Андрій Євгенійович, професор кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Сумського державного університету, професор.


"Загальна професійна програма підвищення кваліфікації для посадових осіб місцевого самоврядування (не рідше одного разу на три роки)"


Категорiя: ---       Дата: 15-03-2024, 10:55      

   15 березня 2024 року завершується навчання за загальною професійною програмою підвищення кваліфікації для посадових осіб місцевого самоврядування (не рідше одного разу на три роки), 3-тя та 4-та групи.
   Протягом навчання слухачі оновили свої знання та удосконалили навички за обов’язковими та вибірковими модулями з урахуванням потреб слухачів.
  За результатами професійного навчання усі учасники успішно склали поточне та вихідне тестування і отримають сертифікати про підвищення кваліфікації в обсязі 72 академічні години (2,4 кредиту ЄКТС). 

"Загальна професійна програма підвищення кваліфікації для посадових осіб місцевого самоврядування (не рідше одного разу на три роки)"

"Державна мова - для держави"


Категорiя: ---       Дата: 15-03-2024, 10:15      

"Державна мова - для держави"

  З 11 до 14 березня 2024 року у Сумському регіональному центрі підвищення кваліфікації проходило навчання за загальною короткостроковою програмою «Державна мова – для держави» для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування області.
   Метою програми є підвищення рівня володіння державною мовою, розвиток української мовної культури публічних осіб, формування навичок ефективної комунікації та публічних виступів.
  Програма передбачала вивчення правильного та доречного використання різноманітних мовних виражальних засобів у всіх формах мовленнєвої діяльності, удосконалення навичок оформлення документів та критичної оцінки прочитаної інформації, а також надала можливість слухачам оновити і покращити свої знання з орфографії, пунктуації, фонетики, лексики, граматики та стилістики сучасної української мови.
  Зі слухачами працювала РУДЬ Ольга Миколаївна, доцент кафедри української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, кандидат філологічних наук.


«Засади кібербезпеки в діяльності публічних службовців»


Категорiя: ---       Дата: 6-03-2024, 16:43      
«Засади кібербезпеки в діяльності публічних службовців»

  05-06 березня 2024 року у Сумському регіональному центрі підвищення кваліфікації проходило навчання за загальною короткостроковою програмою «Засади кібербезпеки в діяльності публічних службовців» для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування області.
  Метою програми є підвищення рівня професійної компетентності публічних службовців щодо результативного та ефективного використання інформаційно-комунікаційних технологій у професійній діяльності: захисту інформації та кібербезпеки в інформаційно-телекомунікаційних системах.
    Під час навчання розглядалися питання:

  • загальні відомості про комп’ютерні системи органів державної влади і місцевого самоврядування, їх види, принципи функціонування;
  • поняття кібербезпеки;
  • загальні відомості про кіберзлочинців;
  • види злочинців, методи їх роботи, інструментарій, який вони використовують;
  • заходи з кібербезпеки під час розміщення інформації на вебсайтах державних органів, органів місцевого самоврядування, установ, підприємств, організацій;
  • заходи з кібербезпеки при роботі з електронною поштою, мобільними телефонами, планшетами, тощо.

  Зі слухачами працював КАЛЬЧЕНКО Вадим Володимирович, начальник сектору захисту критичної інфраструктури Управління Держспецзв’язку в Сумській області, підполковник, старший викладач кафедри кібербезпеки Сумського державного університету.




__________ _____________ __________ ______ ____ ______ ______________ __________ ________ ______ ________ _____ ________ _______ _____ _________ ____ ______ _____ ______ ___ __________ ____ _______ ______ ______ ______ ________ ______ ____ ________ ____ ________ _______ ______
ОПИТУВАННЯ
Чи має для Вас практичне значення підвищення кваліфікації
Так
Ні
Частково
Не замислювався
?????? ????? ??????
?????? ????? ??????
??????? ???? ??????
?????? ????????????????
?????? ??????? ????
?????? ?i??? ????
????????? ???????? ???????? ??????
???????? ?????? ???????? ???????? ??? ??????????? ??????
{sape_links}